luni, 31 ianuarie 2011

Pietrele Dzi - Nestemate Tibetane

De mii de ani, pietrele Dzi (pronuntate ca “zii”) sunt adanc inradacinate in cultura Tibetana. Pietrele Dzi sunt venerate, respectate si transmise din generatie in generatie, fiind considerate cele mai pretioase si chiar fermecate pietre pretioase. In Tibet, pietrele Dzi pure si vechi pot fi folosite in scopuri ipotecare in banci.

Asa cum se intampla cu toate lucrurile vechi si mistice, si pietrele Dzi au adunat in jurul lor o serie de legende si simboluri. Una din aceste legende spune ca zeii si-au aruncat propriile pietre Dzi pe Pamant cand au fost dezonorati din cauza necinstei lor, si transformati in semi-zei. De aceea pietrele Dzi sunt considerate ca si pietre ceresti de catre tibetani.

Tibetul, fiind fostul camin al lui Dalai Lama, a fost intotdeauna asociat cu misticul si cu divinul. Nu exista nici o indoiala ca adevaratele origini ale pietrelor Dzi le-au imprimat o aura metafizica. Se crede ca pietrele Dzi au puterea si abilitatea de a-l proteja pe purtator de fortele supranaturale negative. Multi dintre cei ce cred in puterile acestor Dzi, pretind ca purtand aceste pietre este asemanator cu a avea o mantie invizibila care ii protejeaza de energiile si elementele negative intangibile. Spiritele malefice, bolile, ghinionul si moartea subita sunt tinute la distanta prin prezenta unei pietre Dzi.

Pietrele Dzi pot de asemenea sa echilibreze corpul purtatorului, sa ajute la imbunatatirea sistemului imunitar si sa sustina sanatatea generala, sa aduca foloase energetice si materiale.
Alte motive pentru care oamenii poarta pietre Dzi sunt cresterea bogatiei, iluminarea spirituala sau chiar gasirea si activarea linistii interioare.

Misterioasele Dzi sunt pietre lucitoare, recunoscute dupa modelele caracteristice de pe suprafata lor, acestea fiind adesea “ochi”, cercuri, patrate sau anumite dungi si modele ondulate. Exista, de asemenea, unele pietre Dzi care etaleaza cateva modele rare, fiind astfel la fel de protectoare ca si acelea care au ca si model silueta Zeitei Milostiveniei Kwan Yin. Diferitele modele gasite pe suprafata pietrelor Dzi servesc unor diferite scopuri.
Astfel, pietrele Dzi cu 1 Ochi sunt purtate in general pentru a activa stralucirea mintii si cresterea intelepciunii, in timp ce pietrele Dzi cu 13 Ochi activeaza linistea si serenitatea.
Pentru oamenii de afaceri priceputi, pietrele Dzi cu 3 Ochi ii vor satisface cu siguranta, deoarece se spune ca acestea aduc prosperitate si bogatie. Cea mai utilizata piatra Dzi este cea cu 9 Ochi, deoarece se spune ca are puterea de a aduce compasiune, putere si glorie.

Pietrele Dzi pot fi purtate de oricine, indiferent de rasa, religie, gen sau varsta, deoarece aceste pietre nu au o insemnatate religioasa. Scopul lor principal este de a imbunatatii aura unei persoane.

Bratara Dzi cu 15 ochi pentru Noroc Ceresc
Dzi cu 15 Ochi ne binecuvanteaza cu noroc ceresc. Odata ce s-a activat norocul ceresc, persoana respectiva se va bucura de castiguri pe termen lung, de tot felul de oportunitati si de noroc din toate directiile, ceea ce ii va aduce solutionarea usoara, lina si fara obstacole a tuturor actiunilor intreprinse. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care doresc sa se imbarce in proiecte cruciale, actiuni competitive, afaceri riscante si aspiratii importante.

Bratara Dzi cu 21 Ochi
Bratarile Dzi cu 21 de ochi sunt remedii pentru protectie, sanatate si noroc. Sporesc norocul si atrag sansele favorabile. Activeaza memoria si sporesc concentrarea in timpul unui examen.

Bratara Dzi cu 3 Ochi-pentru prosperitate
Activeaza energiile pozitive si confera dinamism, vitalitate. Asigura protectie fata de energiile negative si atragerea succesului.
bratara dzi

Piatra Dzi cu 5 Ochi este un adevarat talisman al bogatiei. 5 Ochi reprezinta Cei 5 Zei ai Bogatiei din cele 5 directii. Este simbolul care binecuvanteaza purtatorul cu un noroc mai bun la atragerea bogatiei, prosperitate si longevitate. De aceea se potriveste foarte bine celor ce cauta noi surse de venit.
Despre pietrele Dzi in Feng Shui

Niciun comentariu:

 
Innovation Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro>ClickLink.ro