sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Anul Nou Chinezesc sarbatorit pe 25 ianuarie 2020




Pe 25 ianuarie China celebrează începutul Noului An. 
Data se schimbă anual în funcție de Calendarul lunisolar Chinezesc. Fiecare an chinezesc își primește numele în funcție de zodiacul chinezesc care este divizat în 12 secțiuni, iar fiecare secțiune este caracterizată de un animal
Anul Nou Chinezesc 2020 este Anul Șobolanului de Metal Animalul zodiacal de anul acesta va fi șobolanul.  Animalele zodiacale sunt șobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul.
Anul Nou Chinezesc nu incepe la o data fixa! Anul Nou chinezesc coincide cu cea de a doua Luna Noua care urmeaza dupa solstitiul de iarna.
Concret: solstitiul de iarna a avut loc in data de 22 decembrie 2019.
Prima Luna Noua dupa solstitiul de iarna: 26 decembrie 2019.
A doua Luna Noua dupa solstitiul de iarna: in noaptea de 24 spre 25 ianuarie 2020. Mai exact, vineri, 24 ianuarie, la ora 23.48-.
Atunci incepe Anul Nou Chinezesc!

2020 este Anul Sobolanului de Metal, care va dura pana la 11 februarie 2021.

Cum este sărbătorit Anul Nou Chinezesc 2020
Oamenii se pregătesc de săbătoare cu multe zile înainte de data oficială. Celebrările continua pana în cea de-a 23-a zi a celei de-a 12-a luni, ceea ce ar însemna că pentru noi ar fi 8 februarie. 
Festivitățile pentru Anul Nou Chinezesc 2020, sunt anulate la Beijing din cauza coronavirusului.
China este afectată în această perioadă de răspândirea unui nou tip de coronavirus, depistat prima oară în orașul Wuhan și care s-a răspândit și în alte orașe din China, precum și în alte orașe asiatice. Ca măsură de precauție, pentru a evita răspândirea virusului mortal, autoritățile de la Beijing au decis anularea festivităților programate în perioada 25 ianuarie – 8 februarie.

Obiceiuri in asteptarea Anului Nou si a Festivalului Primaverii care dureaza 14 zile; cum chinezii se pregatesc de sarbatoare:
1.) In primul rand, fac curatenie generala in casa. Arunca lucrurile vechi, defecte, inutile pentru ca se spune ca acestea aduc ghinion.
Aruncarea lucrurilor vechi, defecte sau inutile este, de altfel, unul dintre cele mai simple ritualuri recomandate de expertii Feng Shui inainte de aplicarea oricaror remedii prin care se urmareste atragerea norocului si schimbarea in bine a vietii.
Inainte de anul nou, acest ritual are o semnificatie deosebita: se spune ca Anul Nou se va simti bine primit doar intr-o casa in care domneste ordinea si curatenia,iar energia pozitiva circula fara blocaje.
2.) Cei care isi doresc o schimbare majora isi schimba usa de la intrare sau macar ii schimba culoarea. In traditia chineza, usa de la intrarea principala este locul prin care norocul intra in casa.
3.) Fructele care nu lipsesc de Anul Nou sunt mandarinele, simbol al bogatiei si norocului. Ciresele suint, de asemenea, considerate aducatoare de noroc si fericire in dragoste.
4.) Intr-un bol se pun cateva monede si bolul se pune in zona usii de intrare pentru a atrage banii.
5.) Scrieţi 9 dorinţe pe o foaie de hartie roşie. Roşu simbolizează norocul. Agăţaţi hârtia într-un pom.
6.) Rostogoliţi 8 portocale în toată casa.
7.) Puneți un platou cu fructe în bucătărie.
8.) Puneţi un bol cu dulciuri în partea de sud a casei.
9.) Nu împrumutaţi bani în prima zi a anului chinezesc, pe 26 ianuarie.
10.) Prima zi a anului trebuie să te prindă impecabil.
11.) Când începe anul nou chinezesc, deschideţi larg ferestrele. În acest fel permiteţi norocului să intre în casă.
12.) Pentru protectia casei, se cumpara un tablou/poster nou al Zeului Bucatariei.
Traditia spune ca Zeul Bucatariei paraseste casa cu cateva zile inainte de Anul Nou si se ridica la Cer pentru a prezenta un raport detaliat in fata Imparatului de Jad.
Raportul se refera la toti ai casei, la modul in care acestia s-au purtat si, in functie de acesta, Imparatul de Jad decide cum va fi soarta fiecaruia in noul an.
Tabloul nou se fixeaza pe perete in Ajunul Anului Nou.
Cel vechi se unge cu putina miere (ca sa il imbuneze pe Zeul Bucatariei si acesta sa ii apere la Judecata Imparatului de Jad) si i se da foc, fumul ridicandu-se la cer pentru a fi simtit de zeu.

13.) Pentru un an prosper, se platesc datoriile inainte de Anul Nou.
14.) Toata lumea isi cumpara haine noi, iar rosu este culoarea care nu trebuie sa lipseasca din vestimentatia de sarbatori. Rosul este culoarea norocului dar si a protectiei de spiritele rele.
15.) La ferestre si de o parte si de alta a usii de la intrare se fixeaza fasii din matase sau hartie rosie pe care sunt caligrafiate, cu litere aurii, urari de sanatate, noroc si belsug, pentru ca Anul Nou sa fie binevenit.
16.) Sunt comune și dansuri cu lei și dragoni. 
17.) De anul nou chinezesc se mănâncă găluște,  pește și o prăjitură gelatinoasă din orez. Alte mâncăruri populare sunt fructele, tăițeii și  biluțe dulci din orez.
Remedii pentru stelele zburatoare in 2020 la :
https://divinulfengshui.blogspot.com/2019/12/2020.html
oanahoroscop.com

Niciun comentariu:

 
Innovation Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro>ClickLink.ro