sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Buddha ne ofera ajutor - Zilele speciale

Deoarece maestrul Buddha este in acest timp logosul planetar care are in grija planeta noastra va rog sa primiti invataturile sale despre zilele benefice ale calendarului tibetan:

* Ziua Minunilor / ofrandelor (februarie / martie-a 15-a a primei luni tibetane)
* Saka Dawa - Nasterea Domnului Shakyamuni Buddha, Iluminare și Parinirvana
(Mai / iunie - a 5 a celei de a patra luni tibetane)
* Prima Rotire a Rotii Dharmei (iulie - a 4 a celei de a sasea luni tibetane)
* Coborâre din Cerul Tushita (noiembrie - a 22 a lunii a noua tibetane)

Un Puja benefic ( rugaciune ) prin care infiintam un câmp de merit extins al lui Buddha, inconjurat de bodhisattva , omagiind calitățile lui Buddha, faptele și viețile sale anterioare, efectuarea faptelor Bodhisattva, este urmată de sprijin și ajutorul dorit.

Introducere în Shakyamuni Buddha Puja
Un extras din "Crearea Cauze - Sfaturi speciale privind Puja Guru Shakyamuni din Lama Zopa Rinpoche", Mandala, nr.6, aprilie 1990.

"Am gândit că ar fi foarte bine a face acest lucru cu un grup practică în zilele speciale ale lui Buddha, fie dimineața devreme sau in orice alt timp potrivit al zilei dvs.
Acest lucru este important, deoarece totul devine cauza de succes - pentru a fi capabil de a practica, pentru a răspândi Dharma , pentru toate reusitele dorite.

Indiferent ce merit este creat in zi speciala Buddha se multiplică.

Cele patru zile speciale de neegalat ale fondatorului nostru Guru Buddha Shakyamuni sunt după cum urmează:

Din prima zi a primei luni tibetanr până in a cincisprezecea este mare timp special al lui Buddha arătând puterea miracolui.

În luna a patra tibetana, ziua a șaptea este ziua de naștere specială și a cincisprezecea este cea a concepției. În jurul datei de 15 este momentul de iluminare. Această zi este, de asemenea, zi specială de trecere de la durere la bucurie.

În luna a șasea tibetana, în a patra zi este prima rotire a roții Dharmei.

În luna a noua, pe cincisprezece Buddha a acceptat să coboare din Cerul Tushita, și pe douăzeci și doi este coborârea reală.


El a menționat în Vinaya :

La aceste patru zile mari, indiferent ce mare merit este acumulat va crește de zece milioane de ori.

Daca aceste zile coincid cu zilele de eclipsa solara și eclipsa lunară karma negativă sau pozitiva din nou multiplica:
- pe eclipsa solara devine de 100 000 de ori 10 milioane [ziua lui Buddha este de 10.000, astfel, în zilele speciale acest lucru este în continuare multiplicat], - pe eclipsa lunara 70 000 000 ori 10 milioane. În timpul acestor vremuri mari și zile de eclipsa orice merit acumulat devine mult mai mare, în funcție de aceste obiecte ceresti puternice. Aceasta este o metoda foarte avansata de intelegere si acumulare de merite.

Atunci când ajutorul este extrem de necesar, deoarece cineva este coplesit de obstructii karmice, în cazul în care face karma pozitiva si cereri de eliberare in aceste zile speciale, se acumulează merite și purifică greutatile rapid.
Daca se roaga, intelege cauza, constientizeaza greselile si isi propune transformarea pozitiva a vietii si fiintei sale, efectul in aceste zile va fi multiplicat si "fructele coapte in copac vor care cade in mod natural la sol și pot fi savurate usor".
Meditatia cu Buddha va fi foarte favorabila, dar si orice rugaciune sau fapta buna.

Cate o sarbatoare importantă se intampla in fiecare luna in noaptea de lună plină, atunci când budistii, peste tot în lume sărbătoresc nașterea, iluminarea și moartea lui Buddha 2.500 de ani în urmă. Ea a devenit cunoscuta ca Ziua lui Buddha.

Festivalurile budiste sunt întotdeauna ocazii vesele. De obicei, in zi de festival, oamenii vor merge la templul local sau mănăstire și ofera produse alimentare călugărilor priminf binecuvantarile lor. În după-amiaza, ei vor distribui alimente pentru săraci și seara se alătura probabil, într-o ceremonie ca un semn de respect fata de Buddha, Dhamma, Sangha. Ziua se va încheia cu intonarea cantecelor, învățăturile lui Buddha și meditație.

Cei mai multi budiști, cu excepția japoneză, utilizeaza calendarul lunar si datele de festivaluri budiste variază de la țară la țară și între tradițiile budiste.

Există atât de multe festivaluri budiste, aici sunt unele dintre cele mai importante:

Anul Nou Budist
În țările Theravadin, Thailanda, Birmania, Sri Lanka, Cambodgia și Laos, Anul Nou este sarbatorit timp de trei zile de la prima zi de lună plină în luna aprilie. În țările Mahayana noul an începe în prima zi lună plină în luna ianuarie. Cu toate acestea, Anul Nou budist depinde de țara de origine sau de origine etnică a poporului. Ca de exemplu, chinezi, coreeni si vietnamezi sărbătoresc sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie în funcție de calendarul lunar, în timp ce, de obicei, tibetanii sărbătoresc aproximativ o lună mai târziu.

Vesak sau Puja Visakah ("Ziua lui Buddha")
În mod tradițional, Data nasterii lui Buddha este cunoscuta sub numele de Vesak sau Puja Visakah (Manifestări dedicate zilei de naștere a lui Buddha ). Vesak este cel mai important festival budist din an, deoarece celebrează nașterea, iluminarea și moartea lui Buddha in prima zi lună plină în luna mai, cu excepția într-un an bisect atunci când festivalul are loc în luna iunie. Această sărbătoare se numește Vesak fiind numele lunii în calendarul indian.


Magha Puja ( "Ziua Sangha ")
Ziua Magha Puja are loc în ziua lună plină a lunii a treia (martie). Această este zi sfântă pentru a comemora un eveniment important în viața lui Buddha. Acest eveniment a avut loc la inceputul vietii de invatator a lui Buddha .

După perioada Ploilor (Vassa), la Parcul Căprioarei, la Sarnath, Buddha a mers in oraș Rajagaha în care 1250 Arahats, (sfinții Iluminati), discipolii lui Buddha, fără programare prealabilă, s-au întors din peregrinările lor pentru a sarbatorii pe invatatorul lor Buddha. Ei s-au adunat în Mănăstirea Veruvana condusi de cei doi ucenici principali ai lui Buddha, Ven. Sariputta și Ven. Moggalana.

Ansamblul se numește Adunarea de patru ori, deoarece a constat din patru factori: (1) toti cei 1250 au fost Arahats ( sfinti); (2) Toti acestia au fost hirotoniți de către Buddha însuși; (3) Ei s-au adunat de la sine, fără nici un apel prealabil; (4) Aceasta a fost ziua de lună plină a lunii Magha (martie).

Asalha Puja (" Ziua Dhamma")
Puja Asalha înseamnă a aduce un omagiu lui Buddha în ziua lună plină a lunii opta lunare (aproximativ iulie). Ea comemorează prima predare(invatatura)a lui Buddha: transformarea rotii Dharmei (Dhammacakkappavattana Sutta) la cele cinci asceți de la Parcul Căprioarei (Sarnath) din apropiere orașului Benares , India. Unde Kondanna, ascetul senior a atins primul nivel de iluminare (nivelul Sotapanna de puritate a mintii).

Uposatha

Cele patru zile sfinte lunare, care continuă să fie respectate în țările Theravada - Luna noua, Luna plina, primul si al treilea patrar al lunii. Cunoscute în Sri Lanka ca Zile Poya.

Ziua Pavarana

Această zi marchează încheierea retragerii Ploilor (vassa). În luna următoare, este ținuta ceremonia kathina, în care laicii se adună pentru a face oferte oficiale de pânză pentru haine și alte necesitati pentru Sangha.

Ceremonia Kathina (oferirea Robei)
Are loc la orice dată convenabilă în termen de o lună de la încheierea Retreat Vassa, care este sezonul ploilor- trei luni de retragere (Vassa) pentru ordinul monastic. Acesta este momentul din an când robe noi și alte articole pot fi oferite de către laici călugărilor.

Ziua Anapanasati

La sfârșitul unei retrageri (vassa), Buddha a fost atât de încântat de progresul călugărilor incat i-a încurajat să extindă retragerea lor pentru încă o lună. Pe ziua de luna plina , marcând sfârșitul acestei luni a patra de retragere, el a prezentat de-acum celebrele lui instrucțiuni de respirație (anapanasati), care pot fi găsite în Sutta Anapanasati (MN 118) - Discurs asupra Atenția pe respirație .


Ziua Abhidhamma
În tradiția birmană,se sărbătorește această zi cu care prilej cu care Buddha se spune că a plecat la cerul Tushita pentru a preda mamei lui Abhidhamma. Are loc la lună plină a lunii a șaptea a anului birmanez lunar (incepand cu luna aprilie), care corespunde zilei de luna plina din luna octombrie.


Songkran
Acest festival Budist merge pe mai multe zile în cursul mijlocul lunii aprilie. Oamenii curata casele lor și spele hainele și se bucure de stropirea cu apă parfumată a călugărilor, novicilor si altor persoane pentru cel puțin două sau trei zile. Ei se aduna in jurul malului apei, ajutand pesti în apă, pentru ca luna aprilie este atât de fierbinte în Thailanda, că iazurile se usca și peștii ar muri dacă nu sunt salvati. Oamenii merg la plaja sau malul râului cu borcane sau găleți de apă și se stropesc reciproc. Atunci când toată lumea este fericită si uda sunt, de obicei, curse cu barca pe râu.

Loy Krathong (Festivalul bolurilor plutitoare)
La finalul Festivalului Kathin, atunci când râurile și canalele sunt pline de apă, Festivalul Loy Krathong are loc în toate părțile Thailandei pe noaptea cu lună plină a lunii lunarw a douăsprezecea. Oamenii fac boluri din frunze (care conțin flori) lumânări și betisoare parfumate, și le lasa sa pluteasca în apă. Cum pleaca ele, toate ghinioanele să presupunem că dispar. Practica tradițională a Loy Krathong a fost menita să aducă un omagiu amprentei sfânte a piciorului lui Buddha pe plaja râului Namada în India.

Festivalul Aratului
În luna mai, atunci când luna este pe jumătate plina, doi boi albi trag un plug pictat in aur , urmat de patru fete îmbrăcate în alb, care arunca semințele de orez din coșuri de aur si argint. Acest festival celebreaza primul moment de iluminare a lui Buddha , care se spune că s-a întâmplat când Buddha , in vartsa de șapte ani, a plecat cu tatăl său la arat. (Este cunoscut în Thailanda, ca Raek Na)

Festivalul Elefantului
Buddha a folosit exemplul unui elefant sălbatic, care, atunci când este prins, este legat cu unul mai blând pentru a se instrui. În același mod, a spus el, o nouă persoană in budism ar trebui să aibă o prietenie specială cu un budist mai în vârstă. Pentru a marca această zicală, thailandezii organizeaza un festival elefant a treia sâmbătă din noiembrie.

Festivalul dintelui
Kandy este un oraș frumos în Sri Lanka. Pe un mic deal este un templu mare, care a fost special construit pentru a gazdui o relicva a lui Buddha - dintele lui. Dinte;e nu poate fi văzut, deoarece este păstrat adânc în interiorul multor Lădițe . Dar, o dată pe an în luna august, în noaptea de lună plină, există o procesiune specială pentru el.

Ulambana (Ziua stramosilor)
Este sărbătorită în întreaga tradiție Mahayana de la prima până la a cincisprezecea zi a lunii lunare a opta. Se crede că porțile iadului se deschid în prima zi, iar fantomele pot vizita lumea pentru cincisprezece zile. Oferte de produse alimentare sunt făcute în acest timp să aline suferințele acestor fantome. În ziua a cincisprezecea, Ulambana sau Ziua Stramosilor, oamenii vizitează cimitirele pentru a face ofrande strămoșilor plecați.Multi Theravadini din Cambodgia, Laos și Thailanda, de asemenea, au acest festival.

Ulambana este, de asemenea, un festival budist japonez cunoscut sub numele de Obon, începând cu a treisprezecea zi a lunii iulie și durează timp de trei zile, care celebrează reunirea strămoșilor familiei cu cei vii.

Ziua nasterii Avalokitesvarei (Kuan Yin)
Acesta este un festival care celebreaza idealul reprezentat de Bodhisattva Avalokitesvara (Kuan Yin) . Care reprezintă perfecțiunea in compasiune în tradițiile Mahayana din Tibet și China. Sarbatoarea aceasta are loc în ziua de lună plină în luna martie.

Mai jos va prezint mudra Buddha , cea care simbolizeaza a fi umil- sa inveti sa fi recunoscator; palmele sunt deschise pentru a primi daruri :Redau mai jos sfaturile sale despre invingerea fricilor :

"Frica este un companion pentru multi, asa cum ei calatoresc pe calea lor spirituala ; frica ne opreste pe noi sa ne realizam dorintele sufletului si ne opreste la observarea adevarului fiintei noastre.
Frica chiar poate cauza blamarii altora pentru actiunile noastre , este pur si simplu prezenta fricii care distorsioneaza punctul nostru de vedere asupra Pamantului.
Ca fiinta de lumina , maestru ascensionat si ca logos planetar, Eu totusi mai am un element de frica sau negativitate in mine , dar
Eu ma concentrez intotdeauna pe lumina si incerc sa controlez si sa imblanzesc gandurile de frica pe care pot si vreau sa le am sub control.
Fiecare persoana din univers , mentine o mica cantitate de frica ; acesta este un lucru natural si este o provocare constanta de a invinge. Aceasta nu ne face persoane negative , deoarece noi ramanem concentrati pe Lumina Creatorului. Este acelasi lucru pentru persoanele care sant de partea negativa a intunericului ; in interiorul lor este o mica scanteie de lumina , care ii poate hrani si iubi , pana cand i se permite sa castige o mare influenta. Nu trebuie sa va fie frica de intuneric sau sa credeti ca este dupa orice colt, caci nu este, doar daca voi credeti ca este. Cand va concentrati pe lumina , voi chiar nici nu ati insista pe gandurile negative ale lumii , deoarece veti fi in deplina siguranta si protejati de catre gandurile voastre pozitive , de ingerii vostri si de lumina sufletului care este foarte puternica. Voi intelegeti ca iubirea are putere dincolo de orice , deci, de ce va ganditi la
negativitatea din lume , cand puteti impartasi iubirea voastra si lumina cu alte suflete , in fiecare moment al zilei , crescand vibratia energiei lumii. Frica nu este aici pentru a va face rau ; nu poate face asta , decat daca voi credeti asa ceva. Cand va concentrati pe lumina , totul din Iubirea Divina a Creatorului este atras catre voi si influenta din afara a negativitatii este pur si simplu blocata de catre bariera luminii.
Deci, lucratori ai luminii , nu va ingrijorati, dar plasati-va credinta in sufletul vostru , in puterea voastra individuala si in Creator.
Cand ceva merge rau sau experimentati cva negativ n viata voastra , nu-i blamati pe altii , ci intoarceti-va catre voi si spuneti : de ce am atras aceasta situatie in viata mea si ce pot eu invata din asta. Amintiti-va ca Pamantul este o scoala , experientele sant cu voi nu doar pentru amuzament , ele sant lectii care va ajuta sa cresteti constiinta si credinta.
Ca Lord Buddha, Eu sant Lordul Lumii si intruchipez lumea , Eu observ si experimentez frica , grija si gandurile negative care alearga prin minti si Eu celebrez Calea spirituala si iluminarea experimentata.
Eu sant una cu Pamantul ; nimic nu scapa atentiei mele, deoarece Eu sant protectorul Pamantului , cel care ghideaza lumina si supraveghetorul.
Eu va rog sa va ganditi la cuvintele mele si sa eliminati orice actiuni care rezulta din teama.
Examinati-va viata, santeti influentati de teama sau de iubire si apoi, faceti schimbari in interiorul vostru, care sant potrivite pentru voi si pentru viata voastra.
Totul in viata voastra are radacini in interiorul fiintei voastre.
Imi puteti invoca energia si ghidarea pentru a va asista . As dori sa constientizati aceasta, deoarece ca grup, noi putem creste vibratia energiei si frecventa Pamantului si a umanitatii impreuna , eliminand teama , chiar daca este doar intr-un procent mic ; aceasta este suficient pentru a transforma lumea.
Acum, as dori sa va dau o meditatie pe care o puteti practica pentru procesul cresterii voastre spirituale.
Stati in liniste si intrati intr-o stare meditative , concentrati-va pe respiratie si permiteti-va sa va relaxati.
Invocati-mi energia pentru a va asista si pe Buddhasii sacri care lucreaza cu Mine , ca Logos Planetar si care va inconjoara intr-un cerc. Lasati-i sa va inconjoare cu lumina lor. Inspirati aceasta lumina in fiinta voastra si cunoasteti ca santeti in siguranta si protejati intotdeauna. Puteti cere ingerilor vostri personali sa va inconjoare pentru extra-securitate , sustinere si pentru a va stabiliza energia. Imaginati-va un far de lumina alba, pura , extinzandu-se de la sufletul meu , farul de lumina alba descinde prin dimensiuni si prin chakrele voastre inalte ale sistemului planetar si pe un nivel planetar. Pur si simplu, imaginati-va ca lumina alba colecteaza energia din fiecare dimensiune si sistem de chakre , asa cum descinde in fiinta voastra.
Ea va atinge chakra coroanei voastre si voi trebuie sa va dati acordul pentru aceste inalte dimensiuni si sisteme de chakre , care vor evolua gradat in viitorul vostru pe Pamant si in planurile interioare , pentru a le ancora in fiinta voastra. Aceasta va va asista in cresterea vibratiei energiei voastre si in cresterea coeficientului vostru de lumina .
Imaginati-va , simtiti sau vedeti energia mea alba , a Lordului Buddha si a dimensiunilor si chakrelor care exista intre mine si locul si nivelul vostru de pe pamant , descinzand in corpul si sistemul vostru curent de chakre. Vedeti lumina cum umple chakrele voastre si curge in corpul si in aura voastra.
Puteti simti energia pulsand din chakra palmelor , de jur imprejurul vostru. Experimentati energia inalt vibrationala si imaginea luminii descinzand prin chakrele voastre inferioare , in pamant , catre Miezul Sufletului Mamei Pamant , astfel incat , ea sa beneficieze de aceasta energie , asistand-o in propriul ei proces de crestere spirituala.
Aceasta este o simpla dar o puternica si benefica meditatie , care poate fi practicata in fiecare zi , daca aceasta va atrage.
Amintiti-va ca noi santem unu si noi santem unu cu Creatorul , noi experimentam totul imprena. Ca unul , noi putem elimina frica de pe Pamant.
Binecuvantarile si iubirea mea sa fie cu voi !
LORD BUDDHA - LOGOSUL PLANETAR.
Sursa : www. wisdomofthelight.com

Un comentariu:

ALMA's spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
 
Innovation Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro>ClickLink.ro