duminică, 3 februarie 2019

Anul Nou Chinezesc 2019

05 februarie 2019

( din punct de vederea astrologic Luna noua cade pe 04 februarie orele 23 05 in Romania )

Un aspect important este că fiecare an este asociat unuia dintre cele 12 semne ale Zodiacului lor, căruia i se alătură unul dintre elementele metal, apă, lemn, foc, pământ. Potrivit tradiției, celebrarea Anului Nou chinezesc are loc 15 zile la rând, atât timp cât durează un ciclu lunar, de la Luna nouă, la Luna plină. ( se va incheia pe 19 februarie 2019)
Conform calendarului chinezesc, Anul Nou nu are o dată fixă, însă e cert că acesta cade întotdeauna în intervalul 21 ianuarie – 19 februarie, la a doua Lună nouă ce vine după solistițiul de iarnă. Chinezii sărbătoresc venirea Anului Nou conform unei structuri care ține cont de ciclurile Lunii.

 


 
Așadar, fiecare dintre cele 15 zile de sărbătoare este dedicată anumitor activități sociale ori familiale. De altfel, cea mai importantă sărbătoare din calendarul chinezesc pune accentul pe familie și, de regulă, foarte mulți dintre chinezi se grăbesc, în zilele care preced Ajunul, să plece din marile orașe pentru a fi alături de cei dragi din familie.


Așadar, oamenii trebuie să evite să spele rufe, podele, pentru că vor avea ghinion tot anul. Totodată, este recomandat să nu se spele părul sau obiecte ascuțite și în niciun caz nu trebuie să intre în noul an cu datorii. Interesant este că în prima zi din Anul Nou chinezesc este de preferat ca femeile să nu iasă din casă.
Chinezii se pregătesc de anul nou făcând curățenie în casă, decorându-și locuința, iar printre decorațiuni trebuie să fie și lanterne. Sărbătoarea ar trebui să debuteze în ajun, cu o cină la care să fie chemată toată familia, unde se servesc pește și găluște, acestea fiind simbol al prosperității.
Miturile sărbătorii sunt foarte interesante. Potrivit unei legende, un monstru –  numit Nian – venea în fiecare an, în Ajunul Anului Nou. Toată lumea se ascundea în case. Numai că, o dată, un băiat foarte curajos, l-a înfrânt cu ajutorul artificiilor. A doua zi, oamenii au sărbătorit cu şi mai multe artificii.
De atunci, artificiile sunt foarte importante în timpul Festivalului Primăverii. În fiecare an, chinezii aprind artificii pentru a-l speria pe Nian, dar şi ghinionul. De asemenea, se ard bani falşi în onoarea celor decedaţi.
Dacă credeaţi că rudele băgăcioase sunt doar în filme, v-aţi înşelat. În China, căsătoria şi aducerea pe lume a unui copil care să ducă mai departe numele sunt foarte importante. De aceea, pentru a scăpa de întrebările insistente ale familiei, chinezii singuri angajează iubiţi pe perioada sărbătorilor.
În funcţie de familie, copiii primesc în plic aproximativ 150 de dolari. Tradiţia spune că aceşti bani transferă norocul de la cei în vârstă la cei mai tineri. Obiceiul există şi în companii, şefii făcându-le cadouri angajaţilor. Dar se fac astfel de daruri şi între colegi şi prieteni.
Superstiţiile spun că nu este permis să faci duş, să dai cu mătura sau să arunci gunoiul înainte de Anul Nou. Se zice că speli/arunci norocul. Pe de altă parte, există o zi inainte de Festivalul Primăverii care este dedicată curăţeniei. Această zi marchează alungarea ghinionului şi crearea de spaţiu pentru noroc.





Credeti in BINE si FERICIRE ~ Rog sa se activeze Matricea FERICIRII !


Niciun comentariu:

 
Innovation Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro>ClickLink.ro